Direktlänk till inlägg 18 augusti 2014
Idag har jag gjort en liten ugnsbakad stek. I mitt fall strax nära medium invändigt på tjockaste stället.
Vilken köttdetalj som helst funkar att använda och jag gör helt enkelt så att jag gnider in köttet runt om med salt, peppar samt diverse färskmalda kött/grillkryddor och olja. Stick in köttermometern där köttbiten är som tjockast, lägg den i en ugnsfast form i ugnen på 180°c och beroende på vilken stekgrad man vill ha invändigt så ställ in den på
Innertemperatur:
Medium rare
54°C
Medium
58°C
Well done
70°C
När innertemperaturen nått ca 40°c så kan man om man vill täcka köttet med folie och när innertempen nått rätt gradantal så tar man ut köttet, lägger det på en tallrik/ett fat och låter det vila en stund innan man skär upp det, så släpper det av sig mindre köttvätska när det är uppskuret.
Serveras här med hemgjord potatissallad gjord på nedan ingredienser och en grönsallad.
Potatissallad:
Mängd efter tycke och smak
Kokt, tärnad potatis
Skalade, tärnade äpplen
Finhackad gul lök
Färskmald svartpeppar
Hackad dill (går fint med frusen också)
Gräddfil
Majonnäs
Använder inte lightprodukter och väljer man lightvarianterna så får den en helt annan smak som inte jag riktigt kan med, men tycker man såna är goda så kör på det.
Ha det gott
Alla sparade lösenord försvann i alla fall och just bloggen fick vänta läänge på att komma igång med igen, men nu så.. Benpass i går, ett hyfsat lugnt sådant och det gick rätt bra tycker jag nog och nu är det bara att börja om igen. Har ju som ...
Japp, det är jag och det känns ju rätt nice om än lite jobbigt och drygt att ta upp träningen "på riktigt" igen efter så pass lång tids vila, rehabträning osv men det är bara att gört för annars blir det inte gjort Mjukstartade lite idag, me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 | |||
|